Koken is… wachten op de kookwekker. Snijden met precisie. Je geduld bewaren. Rust ervaren. Vooral niet verveeld raken. Geen wonder dat ik enige moeite heb me staande te houden achter het aanrecht. Als interviewer en cameravrouw haal ik verhalen op in het hele land, ga van hot naar her, ben heel impulsief en, laten we wel wezen, ongeduldig.
Ondertussen heb ik een man die koken als zijn liefste bezigheid beschouwt, én kom ik uit een gezin waar immer heel lekker en goed wordt gekookt en gegeten. Mijn man, zus en moeder bellen zelfs met elkaar over recepten. Ik sta daar volledig buiten.
Allemaal leuk en aardig, soms moet ik toch ook aan de bak. En dus kook ik ook gewoon. Met horten en stoten, dingen laten vallen en nog meer dingen laten vallen. Botte messen en bloedende vingers. Ik film het allemaal en edit dit tot heel korte filmpjes. Want ja, dat is dan weer iets wat ík heel goed kan.
Suzanne, filmmaker (en niet-kok)